Neşe Akar, dünyada koçluğun standartlarını belirleyen ICF-International Coach Federation tarafından akredite edilen ilk kurum olan dünyanın en büyük koçluk organizasyonu Coaches Training Institute’un (CTI) dan 2006’da sertifika aldı. O tarihten bu yana, Insan Kaynakları danışmanlığının yanısıra, üst yöneticiler, orta seviye yöneticiler ve özellikle gençlere birebir koçluk yaptı.
Koçluk konusundaki hedefi, insanların kendilerinde varolan potansiyellerini ortaya çıkartarak kendilerini keşfetmelerine aracılık etmek ve buna seyirci olmak. Büyük bölümü finans sektöründeki yirmi yıllık zengin Insan Kaynakları deneyimini, yaşam koçluğu alanına kaydırıp yeni yöntemlerle, bireylerle, hayatlarının her alanında, kendilerini tanıyarak, kendilerindeki en iyiye ulaşma konusunda işbirliğini vermek en büyük motivasyonudur.
Neşe Akar Kimdir?
Önce Endüstri Mühendisliği öğrenimi, ardından da aynı alanda yüksek lisansını tamamladı. Sonra, insanla ilgili çalışmanın keyfini farkedince, Insan Kaynaklarında kariyer yapmaya karar verdi. Uzun yıllar, bu konuda yeni süreçler kurup hayata geçirmeyi sağlayarak çok büyük bir mesleki tatminle çalıştı. Bu alanda, gençlerin yetişmesine de aracılık etti. Büyük bir ekibi yöneterek, liderliğin aslında kendine doğru bir yolculuk olduğunu farketti. Büyük ve küçük çaplı değişim projelerini yönetti. Sonra geldiği yol ayrımında, artık, yeni sulara yelken açması gerektiğini ve hayat amacının insanlara daha farklı bir şekilde hizmet etmek olduğunu keşfetti: İnsanların kendilerinde varolan potansiyellerini ortaya çıkartarak kendilerini keşfetmelerine aracılık etmek ve buna seyirci olmak…
Coaches Training Institute’dan aldığı eğitimini, finans sektöründeki uzun yılları kapsayan deneyimiyle birleştirerek, kurumsal ve bireysel müşterilerin hizmetine birebir ve grup halinde koçluk yaparak sunuyor. Aynı zamanda, iki farklı projede gönüllü olarak koçluk ve mentorluk yapıyor:
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türkiye Koçluk Federasyonu’nun ortak bir projesinde, genç öğrencilere gönüllü koçluk,
2009- 2013 yılları arasında, Boyner Holding ve grup şirketlerinin önderliğinde yürütülecen Nar Taneleri projesinde, (Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN), Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile ortaklık ve Türkiye İş Kurumu(İŞ-KUR) ile işbirliğiyle), genç kadınlara gönüllü mentorluk (*)
İnsan Kaynakları alanındaki deneyimini ise çeşitli projelere katkı sağlamaya devam ederek danışmanlık rolüyle, kurumlara sunuyor. Aynı zamanda, Uluslararası Koçluk Federasyonu üyesidir (ICF Global ve ICF Türkiye).
14 yıldır meditasyonla ilgileniyor ve meditasyon eğitmenliği yapıyor.